HTML

Evi Angliaban

Angliai kalandjaim.

Elso nap, elso elmenyek

2008.08.01. 18:02 Barta Evi

2008.08.01.

 

Na tegnap megerkeztem.Szoval ahogz tudjatok a GEhez jottem dolgozni,ahol eloszor Newcastlehez mentem volna,de a leedsi irodai is fogadott volna gyakornokot,de mivel o csak szept vegen tudott volna kezdeni elcsereltek vele mert a newcastle irodaval mert nekik mindegz,hogy mikor kezdek.Vegul is a munka negyon hasonlo,a fizetes ugyanannyi csak masik varos.


Szoval tegnap 4.15kor keltem,kimentunk a perterre,ahol a gep 10 perces kesessel indult,mert a biztonsagiak atkutattak egy borondot.az ambal mellett ultem, es lattam,hogy a rendorseg es a tuzssereszek nezegetnek egy szemeteszsak meretu nejlon zakcsot tele cuccal.ez uatn felszalltunk es 2ora 10 perc utan megerkeztunk londonba gettwickre.Itt utana felszalltam egy buszra mert a gepem Newcastlebe (a jegyet mar nem tdudtam atrakni Leedsbe vagy Manchesterbe).a busz 1 ora alatt es 19.5 fontert el is vitt (a neten csak 17 fontot irtak:S)Itt utana 5 oras varakozas utan,felora kesessel el is indult a gep Newcastlebe,ahova 45 perces menetidovel meg is erkeztunk.Vicces hogy az a repter is legalabb akkora mint Ferihegy pedig van kn osszessen 260ezer lakos.

Itt mar vartak a repteren,es el is idultunk menchesterbe,ahol atmenetileg leszek par napig,amig nem talalunk nekem szallast Leedsbe.A vonat 45 fontba kerul es kb 2,5 ora alatt ertunk ide.Az itteni aiesecesek aranyosak es kaptam toluk ajandekot is,esernyot,ami pont jol jott mert otthonpont az ut elott ment tonkre.Na azt mar tudom lekgokezelebb biztos nemfogok anglian belul repulni, a hosszu varakozas miatt nem eri meg.

Az itteni szallas az no comment....az itteni aiesecesec kapnak penzt hogz a nyari feladatokat ellessak,amugy nem fizetik oket,de biztos nem kapnak sokat,mert a hely eleg leppukkant.Koszos, kicsi,alig mukodnek a dolgok,es ennek tetejebe hideg vizben kellett zuhanyoznom.Net is csak 1-2 szobaban van,mert a szomszed wifijet hasznaljak.Remelem a vegleges ennel jobb lesz,ami biztos,mert azt montak 200-400 fontert havonta mar nagyon jot lehet kapni (ebben benne van mar a rezsi is) es en kb 1200 fontot fogok kapni.

Szoval tegnap sikerul busz meg vonat jegyekre meg kis kajara 70 fontot elkolteni.nagyon draga itt a kozlekedes,de mondjuk sokkal szebbek tisztak es gyorsabbak a jarmuvek.a buszon minden ulesen van biztonsagi ov amit be is kell kotni...ja es a kocsik renszamai szinte csak betukbol allnak alig van bennuk 1-2 szam.


Szoval csak 11en kezdek majd dolgozni,addig szallast kell keressek,bankszamlat kell nyissak,kell szerezzek egy helyi szamot.be kell koltozzek,,,,,holnapra mar szerveztek bulit, es jovo 7re el akarnak vinni a tobbi gyakornokkal edingbourghbe,skociaba egy zenei fesztivalra.a szallas ingyen van a vonatot kell fizetni,meg amit ott koltok.az itteniek mondtak,hogy ha szerzek diak vonat kartyat 24fontert akkor egy evig  kapok 30% kedvezmenyt.szoval el is mentem es meg is csinalttam.

Hat ez egeszen mas vilag mas emberek mas eletritmus,minden mas...azt mondtak, hogy itt akkora a verseny a munkero piacon hogy barmikor van a helyedre 10 jelentkezo es ha nem vagy hajlando 10-15 orat dolgozni,nem gond mert mindenki potolhato.es hogy talan nem lesz szerencses 2 havonta hazajarni mert nem fogjak jo neven venni.biztato...na mindegy,meglatjuk mi lesz.

na egyenlore ennyi nagy pussz mindenkinek

U.I.:a fenykepek sem maradnak el,majd jonnek azok is szepen sorban.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://evi-in-uk.blog.hu/api/trackback/id/tr26596335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Timmantyú (törölt) 2008.08.01. 18:28:49

Szija Évi! De jó h sikerült megcsinálnod a blogot! :)

Bea · http://bea-internship.blogspot.com 2008.08.02. 01:27:44

Szia!

sok sikert a gyakorlatodhoz :) és immár téged is üdvözöllek az @ trainee-k népes táborában :D

Júlia 2008.08.02. 11:06:27

Szija Évibaba!

örülünk, hogy egyben megérkeztél! van már új szállásod? képek???
írj minél hamarabb, frissítsd a blogot (ügyi vagy, hogy össze tudtad hozni :) ) ! fura, de már egy csomót gondoltunk Rád itthon, és hiányzol!!!!nagyon.
sok puszi!

Pupák

Juli 2008.08.02. 19:54:29

Szia Pupák!
Te is nagyon hiányzol.Új szállás még nincs.Majd a jövő 7en megyünk át Leedsbe.Elvileg van egy hely ahova egész biztos mehetek,ha tetszik.Meglátjuk milyen lesz,ennél csak jobb lehet.Nektek is sok puszi.

Évi

Sz_Anita 2008.08.21. 14:06:43

Szia!

Örülök, hogy ilyen lelkesen és rendszeresen megosztod velünk élményeidet.Tarts meg ez a jó szokásod! Az a szállással kapcsolatos kavarás nagyon gáz volt :-( Kitartás, és reméllem hogy ennél nagyobb negatív élmény már nem fog érni!!!
Hiányzol nagyon!!! Írj, írj, írj , ha lesz időd!!! És persze érezd nagyon jól magad!!!

pussz
süti beállítások módosítása